30 szept 2007 Szerver vándorlás
 |  Kategória: érdekes, grrr, munka, szerver  | Címke: ,

Hosszú filózás után úgy döntöttem, hogy a szerveremet én is beviszem bixba 🙂 Szóval szinte egy salgóra kerültem a rain.hu-val. Azt azért megemlíteném, hogy otthon hosztoltam a web szerveremet, volt egy fix ip-je és kész. De sajna, a vonal losszolások miatt meg kellett hoznom ezt a döntést.

Természetesen nem ment ilyen könnyen a dolog. Ugyanis mivel tegnap elég későn feküdtem le, -vagyis az már ma volt- ezért gyakorlatilag valamikor 10 óra körül köpött ki az ágy. Na gondoltam, nem baj, így is 10 utánra volt lebeszélve Ernővel, hogy viszem a szervert. Gondoltam, mivel gyakorlatilag, csak néhány ip-t kell átírni, pikk-pakk meg leszek vele. Mondanom se kell, hogy ez nem így történt.

Ugyanis elkezdtem lecserélni és konfólni a tűzfalat, majd meg egy kettő apache beállítást is véghezvittem, nem is beszélve a domain zónák ip átírásairól. Szóval kb. délig eltököltem vele. Na akkor kapott egy halt –ot a gép. Szépen le is állt. Kihúzom az asztal alól és hát egy kissé mocskos volt. Na nem baj, van porszívó. Elkezdtem kitakarítani, amikor észrevettem, hogy a gép hátulján hiányzik az a szar lemez. Még vagy 5 perc elb@szva. Na mind1. Rohanok le, autóhoz közeledve, veszem észre, hogy az egyik szomszéd öregasszony segge rátapadva az autóm motorháztetején. Mondom miabasz? Csókolom, tessék máshól pihenni! Bevágom a notebook-ot és a szervert a csomagtartóba, autó indít, padlógáz irány bix. Kanyarodnék rá Lehet útra, akkor látom, hogy előttem le van zárva. Hát ez meg mi a tököm? Na nem baj, irány a másik keresztutca. Az is le van zárva. Kiszállok az autóból odamegyek az úton álló zöldmellényes csajhoz. Mondom neki: itt most mi van? Válasz: futóverseny és kb. 1.5 óráig tartani fog még és minden le van zárva. Sűrű asztakurvázás után, hónom alá vettem a szervert, vállamon a notebook és irány gyalogosan a bix.

Szerencsére 10 perc alatt beértem és ott már hamar ment minden.

Majdnem minden simán lezajlott, csak azokról a domainekről feledkeztem el, ami nem a szerveren voltak, de a tárhelyet én szolgáltattam. Szerencsére Krisznek köszönhetően ez is gyorsan meglett. Thx Krisz! Már csak azt sajnálom, hogy nem tudtam a szervercipelés után hazamenni -nem volt rá időm-, mert egyenesen jöttem Jasminba, kissé megizzadva persze. 🙂Kövesd nyomon a válaszokat: RSS 2.0 feed-el. Esetleg szólj hozzá, vagy újra olvasd el.
2 hozzászólás
  1. kiskutyuska szerint:

    drk vaok, nemtom honnan ez a nev de a rendszer valamiert eleve igy autholt. aszem homarblogba irkalgatok 😀 Mind1 szoval jah csatlakoznek elottem szolohoz. vilkommen baj biksz 🙂
    Amugy az eset es a korulmenyek kisertetiesen emlekeztet az en server bekoltozteteseimre.. bar utoljara nekunk a taxis tevedt el IGOval a kocsijaban.. 😀

  2. DjZoNe szerint:

    Welcome to BIX 😉

Szólj Hozzá

Ide írj valami szépet és okosat: ;)