08 jún 2009 Gáz van, ha nincs gáz!
 |  Kategória: grrr  | Címke: ,

Miért is mondom ezt? Ez rögtön kiderül. 🙂
Szokták mondani, ha áram van, akkor minden van. De azért az áram mellett jó, ha van víz is, és persze télen nem árt, ha gáz is van. Sajna Magyarországon a fűtések legalább a 90%-a gáz üzemmódra van berendezkedve. Ennek hiányát majdnem éreztették is velünk a télen, amikor a főcsapokat elzárták és a tartalékainkat használtuk jó ideig. Most, hogy itt a nyár, ezzel senki nem törődik. Bevallom engem se érdekelt egészen ma estig. 🙂 Ma este fél 9-kor a házban elzárták a gázt, és mivel nálunk a vízmelegítő ezzel működik, így elég érzékenyen érintett a dolog. Úgy néz ki, hogy nem is nyitják vissza, ugyanis a fővezeték teljesen szétrohadt. Nyomban le is vágták a csonkot. Így jelentem a Szabolcs u. 3/B 50 lakása elbúcsúzhat egy ideig a gáztól.
Szóval ez a nagy büdös helyzet, és én erre számítottam is. Tavaly a konyha felújítása során beruháztam egy elektromos átfolyós vízmelegítőbe és a mosogató csapja erről ment. Ma este sikerült erről lecsatlakoznom, és egy slag segítségével áthoztam a fürdőszobába a meleg vizet. Bár tudom, hogy ez azért nem olyan, mint egy villanybojler, de most nem akarok beruházni egy ilyenre is. Meg ezek az átfolyós rendszerű vízmelegítők csak akkor eszik az áramot, amikor a csapot megnyitom, tehát nincs puffer tartály meg felesleges hőn tartás. Azért kíváncsi vagyok, hogy az egész házba is ki fogják e cserélni a gázvezetéket. Amint több infóm lesz, egyből megírom. 🙂Kövesd nyomon a válaszokat: RSS 2.0 feed-el. Esetleg szólj hozzá, vagy újra olvasd el.
6 hozzászólás
 1. […] hajtás volt és persze nem is végeztem vele időben. Ja és a hab a tortán, hogy vagy 2 hónapig nem volt gáz a lakásban, de aztán szerencsésen ez is […]

 2. sanyoca szerint:

  Szia Kriszta!

  Köszi szépen a gratulációt! 😉 Örülök, hogy írtál.
  Sajnos a lakóközösségekben mindig akad egy-két ember, aki xarik a többiek fejére. 🙁 Nálunk is van egy pár ilyen alak. Amúgy éppen ma kezdték el a házban a gázvezetékek kicserélését. Remélem addigra végeznek, amire megszületik Zsófia. 🙂
  Szerintem nálatok is rendeződni fognak ezek a gázos helyzetek.

  Vigyázzatok magatokra! Szió, Sanyó

 3. Horvát-Tóth Kriszta szerint:

  Szia Sanyó!

  Először is gratula ehhez a szuper kis oldalhoz nagyon tetszik.
  Amúgy a gázhoz hozzászólva lehethogy nálunk sem lesz gáz a laktiban, csak egy gond van hogy nálunk télre várható a kikapcsolás.Igaz más okok miatt mint nálatok.Nálunk a lépcsóházban van egy-két idióta akik nem fizetnek és miattuk alakult ki ez a helyzet.Itt minden lakás egy kazánról működik, így nem lehet csak náluk elzárni a gázt.Ez gáz.
  Nem marad más csak a remény, ha az sem akkor a költözés a szülőkhöz, gyerekestől.

  Ezer puszi nektek! Kriszta

 4. sanyoca szerint:

  😆 Ennyire ne húzd fel magad rajta. 🙂 Én is azt mondom, hogy inkább áram mint gáz. Éljen \o/ Edison és Tesla.

 5. ax szerint:

  90%? Nem sok az egy picit? 🙂
  Egyébként éljen az elektromosság, az legalább nem öl meg álmodba. Csak akkor bánt, ha tapizod, amit nemszabad, vagy gömbvillám. ugye. ami követ.

  Amúgy is. Az elektromosság jobb.

  Tűzhelyen a gáz helyettesíthető? Igen.
  Fűtésnél a gáz helyettesíthető? Igen.
  Ha a szoba egyik végében van sok gáz, a másik végében meghalsz? Igen

  A turmixgép megy gázzal? Nem
  A szerverek mennek gázzal? Nem
  Ha a szoba egyik végében sok áram van, a másik végében meghalsz? HÁT NEM!!!!!!

Szólj Hozzá

Ide írj valami szépet és okosat: ;)