28 márc 2010 Samsung LE40B650 LCD TV teszt
 |  Kategória: érdekes, teszt  | Címke: , , ,

Jelentem a következő bejegyzésem eléggé szakmai lesz, így ha valakit untatna, akkor kérem kapcsolja ki a számítógépét. 🙂 De ami előtt belevágnék, egy kis előzményt hagy írjak le.

Már jó ideje szemezgetek különböző lapos tévékkel, bár nem azért mert bármi problémánk lenne a jó öreg hagyományos CRT tévénkkel, hanem csak amiatt, mert kíváncsi voltam, hogy mit is tud egy ilyen Full HD LCD tévé. Most mit mondjak, tényleg nagyon jó és szép is. De ami előtt belecsapnék a közepébe, szeretnék ajánlani pár linket, amik elolvasása után könnyebb lesz a választás.



A lenti link nagyon jól összefoglalja az általános tudnivalókat, érdemes végigolvasni:

http://www.sg.hu/cikkek/54388/az_lcd_tv_vasarlas_aranyszabalyai

Illetve Harder blogját ajánlanám még, aki nem rég ugyanebbe a cipőben járt, mint én. 🙂

http://blog.harder.hu/lcd-tv-vasarlas-tanacsok/

Ez pedig leírja hogy az LCD és Plazma közül melyiket is válasszuk:

http://www.palfalva.hu/erdekes/lcdvsplazma.htm

Az én választások hosszas mérlegelés után egy LCD tévére esett. Mivel nekem ez az első lapos tévém, így igazából összehasonlítási alapom nincs. De, hogy miért is a Samsung LE40B650 mellett döntöttem, azt talán az ár-érték arány számlájára írható. Jelenleg elég nagy árszórás jellemzi, de úgy látom, hogy a LED tévék kezdik leszorítani az árakat. Így pl. a Samsung LE40B650 már jóval 200e Ft alatt beszerezhető a http://www.digitalplaza.hu oldalon. Én is innen rendeltem meg, és pár napon belül házhoz is szállították.

Samsung LE40B650

Samsung LE40B650

Akkor most nézzük meg a Samsung LE40B650 néhány ismertebb paraméterét:

  • FULL HD LCD TV
  • 40″ (102 cm) képátló
  • Ultra Clear panel
  • 100Hz Motion Plus
  • Wide Colour Enhancer 3
  • 1920 x 1080 pixeles felbontás
  • DVB-T/C MPEG 4 tuner
  • Ultra kontraszt (1000000:1)
  • 4 HDMI-CEC
  • 2 USB 2.0 (Video)
  • Internet@TV
  • Platinum Black Crystal TV
  • Eco Flower
  • Szórakoztató mód
  • Bővíthető beépített tartalomkönyvtár
  • SRS Trusurround HD hangrendszer

Külcsín

A jól megszokott legömbölyített formákkal találkozunk, a tévén körbe egy „Crystal Design” ami egy átlátszó plexi műanyag lap, ami minden irányban 5-7mm-el túlnyúlik a fekete műanyag káván. A hozzá kapott talp rész vastag (kb.1cm-es) füstüvegből van, amire egy tömör plexi henger van rácsavarozva. Nem csak stabilan áll rajta a tévé, hanem jól is néz ki. Bár ha valaki a falra szereli fel – úgy mint én is -, akkor ez a talp sajna megy a szekrénybe. Itt jegyezném meg, hogy a Samsung mérnökei nem túl sokat törődtek a fali konzol tévé oldali fogadó részeivel. Simán a tévé hátulján kialakított anya résznél, 4db 6mm-es csavarral lehet felfogatni a konzolt, ami azt jelenti, hogy a tévé egész súlya ezen a műanyag hátlapon nyugszik. Engem egy kicsit aggaszt, de remélem, nem fog elfáradni a műanyag. 🙂 A tévé alsó része enyhén lefelé ível, itt kaptak helyet az érintőgombok, ill. középen egy halványan világító piros led. Sajna a tévén nincs mechanikus áramtalanítási lehetőség, bár ha azt vesszük, hogy standby módba mindösszesen 1W-ot fogyaszt akkor megérthető a mérnökök döntése. Szóval valóban szép tévé, csak az a fránya fekete műanyag ne porosodna annyira. 🙂

Ha a tévé hátulján, oldalán megpillantjuk, a rengeted csatlakozási lehetőséget, hirtelen az ember zavarba jön, ugyanis a hagyományos 1db antenna, 2db SCART csatlakozón kívül talál még 4db HDMI, 1db VGA, RCA Audió ki/be, komponens, optikai audió ki, 3.5mm sztereo jack, DVI audió, 2db USB és egy RJ45-os LAN csatlakozási lehetőséget. Tehát lényegében minden olyan bemenet megtalálható rajta, ami segítségével a régebbi videót, vagy akár a legújabb Blu-ray -t is játszva csatlakoztatni tudjuk hozzá. A lenti kép bal oldalán látható a tévé oldalsó bemenetei, a kép jobb oldalán pedig a tévé hátsó be/ki menetei.

Samsung LE40B650 csatlakozók

Samsung LE40B650 csatlakozók

Aztán a tévéhez jár egy hatalmas távirányító. A hagyományos távirányítókhoz képest, kb. 1,5x nagyobb. Viszont cserébe van rajta háttérvilágítás, ami nagyon hasznos tud lenni. Ergonómiailag is jól kialakított, tehát nincs az, hogy fordítva akarnád kapcsolgatni. 🙂

Belcsín

A tévé bekapcsolása után várnunk kell 5-8sec-et, ami annak tudható be, hogy egy egyszerűbb PC tudásával vetekszik a tévé. Tehát az Operációs rendszer bootolgat ilyenkor. 🙂 Induláskor valami rusnya dallamot is játszik, amit szerencsére ki lehet a menüben kapcsolni. Tehát első bekapcsolás után egyből a gyors beállítási menüpont jön fel, amit érdemes 1 perc alatt végigvinni. Szerencsére a tévé menüje átállítható magyarra, és még egy jó tulajdonsága, hogy minden állítási funkciónál a képernyő aljára kiírja a funkció tulajdonságát. Amúgy a menüje teljesen átlátható, logikusan van felépítve.

Az alapdolgok beállítása után én egyből rádugtam a DVBT antennát, és nyomtam egy automatahangolást. Csodák csodájára digitálisan jött jó pár csatorna: m1, m2, DunaTV, Autonómia, TV2, RTL Klub és még két rádióadás is. Az biztos, hogy a DTV (digitális TV) adások jóval tisztábban jönnek, és ami 1080i –kén jön (m1, m2, Duna, Autonómia) azoknak a képe tű éles. Természetesen analóg adásokat is szépen befogta, ezeket külön kategóriába a sorolja.

A következő teszt egy hagyományos SCART-on összekötött DVD megnézése volt. Itt lehetett igazából látni, hogy ami a CRT tévéken nagyon szép az itt kissé homályos volt. Ugyanis az 567i hagyományos SD felbontás, nyomába sem ér a Full HD –nek, és bizony egy Full HD tévén nem néz ki jól a hagyományos DVD felbontás. A DVD lejátszása után egyből lejjebb kellett venni a szín intenzitást, ugyanis alaphelyzetben zavaróan fel van minden érték tolva. Ez főleg este tévézés közben érezhető. Szerencsére több előre definiált névre lehet ezeket elmenteni. Pl. játék mód vagy film mód, stb.

A következő teszt a PC VGA bemenet volt. Nagy meglepetésemre, 1920×1080 60Hz simán vitte, így a notebook képe gyönyörű szép éles képként jelent meg.

Aztán ezt követően kipróbáltam az USB bemeneteket, szépen el is indult a tévé beépített Média Player -je. Elsőként azt gondoltam, hogy csak jpeg és mp3 formátumokat fog kezelni (merthogy ezeket szépen vitte), de aztán kiderült, hogy videó formátumot is lejátszik. Legalábbis az ismertebbeket: (mpeg, mpeg2, avi, Divx, Xvid, wmv, mkv) Gond nélkül akadás mentesen simán lejátszotta Full HD -ban a fájlokat. Kipróbáltam egy 120GB-os mobil winyót is, simán felismerte (mindkettőn FAT32 fájlrendszer volt). Amit viszont nem ismer fel, azaz ISO fájl formátum, illetve az mkv formátumnál az eredeti egy hangsávot tudja csak lejátszani. Viszont cserébe a feliratokat is szépen kezeli, sőt még a kép/felirat szinkront is lehet tologatni.

A tévén van egy LAN csatlakozás is (RJ45) ami az Internet@TV menüpont alatt lehet tesztelgetni. Ugyanis van egy beépített YouTube-os nézegetője, ami teljesen eltér a megszokott YouTube –os felülettől. Viszont lehet benne keresni, kategóriákba vannak gyűjtve a videók, szépen lejátssza őket.

Többek között lehet itt még Online időjárást is widget formában nézni. Egyedül böngészni nem lehet rajta, vagyis én nem tudtam elővarázsolni benne.

Van még a tévének egy Content Library menüje is, ahol különböző témájú demó illetve relaxációs programokat lehet elindítani. Egy igazából egy ilyen szórakoztató rész, bár sok értelmét nem látom.

Mindent összevetve egy nagyon jó tévével kötöttem baráti viszonyt, én maximálisan meg vagyok vele elégedve.

Kedves Érdeklődő!

Az Esküvői videózás, operatőri munkák hivatalos oldala: BesseVideo.HU

Esküvői szolgáltatók gyűjteménye

 



Kövesd nyomon a válaszokat: RSS 2.0 feed-el. Esetleg szólj hozzá, vagy újra olvasd el.
119 hozzászólás
  1. Bálint Gábor szerint:

    sziasztok! Nemrég óta vagyok tulajdonosa egy LE 40 C650-nek!Eddig szuper a buli és a TV is nagyon szép,bár még nem minden lehetöségét aknáztam ki! Sajnos ilyen az Internet TV opcio is. SEgitsetek légyszi! PR Telecom kábeles internetem van változo ip cimmel. ezt szeretném valahogy összehozni! Ha bárkinek tapasztalata vagy ötlete van,azt elöre is köszi! Sziasztok

  2. sanyoca szerint:

    2010-es modell a Samsung UE40C6500, ez mar LED háttér világítású tv, tehát a képe szebb. Bár én nem ismerem, de jókat írnak róla. Nagyjából 200ezer Ft környékén van.
    http://www.argep.hu/trend/UE40/Ue-40-c6500.html

  3. Tibcsi szerint:

    Üdvözletem! A Samsung LE40C650-öt máshol is nagyon dicsérik, de ma már kifutó szériának számít. Érdeklődni szeretnék, hogy napjainkban (mivel tv-t szeretnék én is venni a legjobb ár/érték arány szerint) melyik készülék tekinthető megközelítőleg a C650 utódjának körülbelül ugyanabban az árfekvésben, és az miben tud többet esetleg ennél a tipusnál. Amire én használnám a TV-t leginkább: leginkább ismeretterjesztő TV-műsorok nézése és USB-ről történő HD játék -és domumentumfilmek lejátszása. Utóbbihoz 2 TB-os külső vinyóm van, megtömve filmekkel. A PC-t is rábökném alkalomadtán. Minden tanácsnak nagyon örülnék, mert elég laikus vagyok LCD TV téren. Köszi.

  4. Mirage szerint:

    Köszi!

    Az a gáz, hogy én is csak ennyit találtam 🙂

  5. sanyoca szerint:

    Szia,

    sajnos én nem ismerem az LE40B679 típust, de úgy nézem, hogy kb. ugyanazt tudja mint az LE40B650. Ugyanúgy FullHD 100Hz, még a csatlakozói is ugyanazok. Tehát így első ránézésre nem látok különbséget. (kb. 10 percig keresgéltem a google-n és ennyi infóm találtam)

  6. Mirage szerint:

    Üdvözlet!

    Most vennék egy SAMSUNG LE40B679 tíousú készüléket. Az lenne kérdésem, hogy ez miben különbözik a tárgyban elmített tv-től? Vki tudna írni róla pár sort mielött megvenném?

    Köszönet

  7. Mirage szerint:

    Üdvözlet!

    Lenne egy kérdésem. Kinéztem egy SAMSUNG LE40B679-es készüléket! Miben különbözik az eddig tárgyalt készülékektől? Tudnátok írni róla pár soros véleményt?

    Nagyon köszönöm!

  8. Peti szerint:

    Szia
    Hát igen én ilyet vettem
    http://www.ebolt.hu/common/big_img_wm/4/43178.jpg
    és az out-ra lett állítva de semmi, egyedül a fülhallgató kimeneten tudtam kipréselni belőle hangot.
    De a Samsungtól egy ekkora hibát ejteni. csalódtam egy kicsit.Na mindegy legközelebb tudom mire figyeljek,saját kárán tanul az ember.
    Még a média lejátszóra gondoltam aminek több fajta kimenete van (popkorn,asus) mert azzal is elérném amit akarok és még kapnék sok mást is mellette elérhető áron. És esetleg a későbbiekben egy komolyabb erősítőt venni.

  9. sanyoca szerint:

    Szia!
    Igen, a fülhallgató kimenettel van összedugva, akkor csak házimozin keresztül lehet hallgatni.

    Amikor a scart csatlakozóval próbáltad, akkor olyat vettél amin az audio RCA Qut tehát kimenetként volt feltüntetve? De a legpraktikusabb, ha átkapcsolhatósat veszel. A lényeg, hogy Out -ba kell átkapcsolni, és akkor a TV-ből jön ki a sztereó audiojel.
    http://elektroexpressz.hu/shop_ordered/5495/shop_pic/unas_408479.jpg

    Viszont ha ezzel se megy, akkor tényleg már csak az maradt amit mondtál, tehát optikával vagy hdmi-vel bemenettel rendelkező erősítő.

  10. Peti szerint:

    Szia igy néz ki
    http://www.ivpicture.hu/pic.php?id=562911
    A fülhallgató kimenettel az a gond hogy akkor egy sima tv nézés közben is csak a házimozin keresztül szól,és ki be kellene húzgálni a csatlakozót.
    Ez van vennem kell egy optikai bemenetes erősítőt v HDMI bemenettel.

  11. sanyoca szerint:

    Bár pontosan nem ismerem a LE40C530F TV-t, de az LE40B650-nek ilyen csatlakozói vannak. Klikk a linkre:

    https://blog.sanyoca.hu/wp-content/uploads/2010/03/Samsung-LE40B650-csatlakozok.jpg

    Tehát elméletileg kell lennie rajta RCA Audio OUT-nak, vagy fülhallgató kimenetnek. Ugyanis mindkettő van az LE40B650-en.

  12. Peti szerint:

    Szia.
    A scartal már próbálkoztam de semmi már vettem scart átalakítót ami scart ból csinál RCA-t és úgy sem történt semmi. RCA csak bemenet van a tv-n v nem ? Optikaival mer az a baj,hogy az erősítőmön még nincs optikai bemenet sajna.

  13. sanyoca szerint:

    Szia Peti!

    A TV hátulján van egy sztereó RCA kimenet, azzal próbáltad? Ill. a scart csatiról is le lehet venni az audio jelet. és ott van még az optikai audio kimenet is.

  14. Peti szerint:

    Sziasztok.
    Nekem van egy SAMSUNG LE40C530F típusú tvm. Az lenne a kérdésem,hogy lehet az USB-ől lejátszott film,zene hangját ki vinni egy házi mozira? mert nekem nem sikerült.

  15. sanyoca szerint:

    Nincsmit, köszi! 🙂

  16. Kiss Zoltán szerint:

    Sanyoca köszönöm, hogy megnézted,hogy reagálsz!Igen az enyém is T2W-s,az az igazság,hogy nagyon kicsit vehető észre lehet hogy csak az én finnyásságom.Már 2X volt szervizben nem látták a hebát,lakásra is kijött a szerelő helyben megnézni itt sem. Már kezdek belenyugodni,a képremegést mozgóképnél nem érzékelni ugyhogy igymarad!Mégegyszer köszönöm a választ!Szevasz. Sok jó felvételt neked!

  17. sanyoca szerint:

    Én ilyen vibrálást nem tapasztaltam. Milyen a tv-nek a pontos tipusszáma? LE40B650T2W? Mert ez a tv kétfajta alaplappal jött ki, és a T2W a jobb.

  18. Kiss Zoltán szerint:

    Föleg sötétebb hátterű képeknél érzékelem.Kössz

  19. Kiss Zoltán szerint:

    Sziasztok! Le40B650-em van ,az lenne a kérdésem-kérésem, hogy légyszives nézzétek meg hogy nektek állóképnél jelentkezik-e remegés-vibrálás a képernyön valahol.Ez a pulzálás szerű dolog a panel felső részén érzékelhető az enyémen.Mozgó képnél nem látom.Jó alaposan megkell figyelni akkor venni észre!Kössz ha meg nézitek és vissza jeleztek!Ja még annyit,hogy content library-ban jobban látom a vibrálást! köszönöm

  20. horváth j. szerint:

    Kérdésem lenne hozzátok. Nekem van egy 32-es samsung 6-os sorozatú lcd tv. Tipus talán le32b659. Alapból nincs benne film lejátszó csak képeket és zenéket játszik usb-n. Létezih-e hozzá olyan frissités ami alkalmassá teszi film lejátszásra? köszönettel jani

  21. […] Samsung LE40B650 LCD TV teszt […]

  22. laciúr szerint:

    Én is vettem egy LE40C650-et. Még csak most ismerkedem vele. Sajnos a csatorna név beállítást nem találom rajta. Tud valaki segíteni?

  23. sanyoca szerint:

    Köszi az infókat.

  24. Valent Levente szerint:

    Érdekes, mert a C650 mindenféle beállítás nélkül megy dróttal. Igaz, van két különbség. Az egyik, hogy nekem UPC-m van, és a UPC és a TV között van egy saját router.
    Látszik a TV a hálózaton is, az internetet is látom a TV-ről, szóval működik.

  25. sanyoca szerint:

    Sziasztok!
    Hjk,
    nekem a (3001.1) firmware van fent, de mkv ügyileg még nem tudtam kipróbálni.

    sasanik,
    utp-n keresztül nem lehet megoldani a tévénél a megosztást, legalábbis a LE40B650 nem tudja. Állítólag lehet venni egy usb-s wifi kulcsot, amiben már van ilyen opció. A kommentek között valaki már említette, hogy vett ilyet. De nekem ilyen nincs, így nem tudok erről infót mondani.

  26. sasanik szerint:

    Már egy éve megvan a 37″ B650 es Samum. Sajnos az internetre csatlakozást nem sikerül megvalósítani .A tartomány pinget hiányolja kapcsolódáskor. UTP kábellel csatlakoztattam a ruterhez. Adsl T-homos netem van. Mit tanácsolsz ? Fórumokon hogy olvastam mindenkinek ez a gondja!

  27. Hjk szerint:

    Van valakinek vmi tapasztalata az új (3001.1) firmwareval? Érdemes fölrakni? Tudvki leírást róla mit javítottak/rontottak ?

  28. Valent Levente szerint:

    LE40C650-hez is van új firmware (november 9-i)
    Tegnap este hoztam haza a tévét, majdnem ki kellett ütni a ház oldalát, hogy beférjen, de megérte 🙂
    Na, jó ez kis túlzás, de azért rendesen lelóg arról a TV állványról, amin az előző tévéből majdnem 2 is elfért volna 🙂
    Képe szuper, mostmár sikerült összebarátkoztatni a UPC mediboxxal is, ami azt jelenti, hogy a mediabox nekem tetsző módon cserélgeti a képerányt. Pedig nincs HD csomagom, minden scart-on jön-megy, mégis az M1, Spektrum, Eurosport esetén látszik, amikor ugrik a kép. Amikor átváltok pl. RTL-re, akkor pedig vissza.
    Cartoon Network rajzfilmjei még így, SD-ben is egész jól néznek ki. Persze USB-ről a Coral Reef Adventure megint más kategória. Eszméletlen, mintha lenne egy 1000literes akvárium a szobámban 🙂

  29. sanyoca szerint:

    Hmm, azt nem tudom, hogy sikerült felupgradelned, ugyanis a B6000 és B7000 között azért van némi különbség. Azt javaslom, hogy a http://www.samsung.com/hu oldalon keresd ki a tv-d pontos típusát, és a legfrissebb firmware-t tedd fel. Persze ez még nem garancia arra, hogy az mkv fileokat rendben fogja kezelni.

  30. hannibaal szerint:

    Sziasztok!
    Egy B6000-es készüléket vettem, amit a service menübe jutva sikerült felupgrade-elnem B7000-re. Azóta játszik pendrive-ról filmeket. Előfordul azonban hogy egyes mkv fájlokat nem ismer fel…szóval az van, hogy van amelyiket lejátsza valamelyiket meg nem. Ez hogy lehet, és mi a teendő ebben az esetben?
    Előre is köszi.

  31. Valent Levente szerint:

    Véletlenül találtam erre az oldalra, én ma rendeltem meg az LE37C650 tévémet. Az írásaitok alapján nem választottam rosszul. És érdemes volt fél évet várni vele, mert mostmár 155-ért adják a Digitalplázánál. 🙂

  32. Kobold szerint:

    Köszönöm a választ, akkor nem bennem van a hiba! 🙂

  33. sanyoca szerint:

    Szia Kobold!
    Ez nem fog menni, ugyanis a tvbe nincs beépítve az 5.1-es hangrendszer, így csak sztereó kimenet van rajta. Legalábbis én így tudom.

  34. Kobold szerint:

    Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy az megoldható-e, hogy a tv kimenetén az avi fájl 5.1-es hangját le tudjam játszani a házimozi rendszeren? A film winyon van USB-n keresztül játszom le.
    Probáltam már optikai kábelen is de csak két csatorna ment át. Előre is köszönöm a választ.

  35. kiss zoltán szerint:

    köszönöm szépen a válaszodat üdvözlettel kiss Zoltán

  36. sanyoca szerint:

    A megadott típus tudja a DVB-T -t tehát elméletileg alkalmas digitális adás vételére. A következő probléma lehet. Vagy nagyon vastagok a falak, és emiatt alig lehet befogni a jelet. Vagy valami bezavarja, pl. mobiltelefon vagy bármilyen nagyfrekvenciás adó vagy vevő.
    A javaslatom a következő: Ki kellene próbálni az antennát, hogy miként viselkedik szabad téren. Ezt úgy a legegyszerűbb megoldani, ha a koax kábelt meghosszabbítod egy 5-10m-es koax toldóval. vagy az antennát megpróbálod az ablak közelébe kitenni.

    Először a tv-n az analóg csatornákat hangold be, ez egy gombnyomás mindössze. Ugyanis a tv-n lehet autó hangolást csinálni. Ha az analóg adásokat befogta, kb. (m1, RTL Klub, TV2) és ezeknek a képe nem hangyás, akkor van esélyed befogni a digitális adásokat is. A digitális adásoknál ha nincs megfelelő jelerősség, akkor semmilyen jelet nem tud befogni, tehát ilyenkor nem hangyás a kép, hanem vagy szétesik, vagy a képernyő tök sötét, és nincs jel vagy valami hasonló feliratot ír ki.

    Amúgy sajnos van Magyarországon egykét hely, ahol még nem érhető el a digitális adás. Erről bővebben a lenti linken olvashatsz.

    http://www.mindigtv.hu/Hol_mikor.aspx

  37. kiss Zoli szerint:

    köszönom irom philips SDV4235/10. köszi mégegyszer szia Kiss Zoli

  38. sanyoca szerint:

    Kellene a pontos típusszám az antennának, és akkor utánanézek.

  39. kiss Zoli szerint:

    Szia nekem is ez a tv-ém van irtad a DVBT antennát ,vettem egy philips antennát de nekem szinte semmit nem fog a TV minden fele probáltam vinni a lakásban de semmi ,ha esetleg tudnál valami tanácsot adni nagyon megköszönném üdvözlettel Kiss Zoltán

  40. sanyoca szerint:

    Mi olyan 3,5-4m-ről nézzük a 102cm-es LCD TV-t

  41. ady szerint:

    Igen ezt mindjart elolvastam a blogod elejen talalhato linkre kattintva. Engem azonban az érdekelne h. pl ti odahaza nalatok milyen tavolsagrol nezitek 102cm-es tv-teket? vagy akar a többiek is…

  42. sanyoca szerint:

    Na erre van egy nagyon jó leírás:

    http://www.sg.hu/cikkek/54388/az_lcd_tv_vasarlas_aranyszabalyai/1

    Ide be is tettem az erre vonatkozó részeket.

    „A kijelző mérete és felbontása nem függ össze szorosan, mint a korábbi monitorok esetén, így azonos kép élményhez más és más az ajánlott távolság a mozizáshoz. Egy óriási nappaliban például komoly hiba kisebb kijelzőt venni, csakúgy mint egy apró hálószobába egy egész falat beterítő darabot. A tapasztalatok szerint az ideális távolság a 20-27″ (50-68 cm) képátló esetén 75-150 cm, 32-37″-nál (81-94 cm) 1,8-2,4 méter, 42-46″-os (106-116 cm) panellel 3-4,5 méter, a legnagyobb még éppen nem csillagászati árú 50″ (127 cm) méretű panelek tulajainak pedig legalább 5 méterre kell tolnia a foteleket. Túl közelről nézve szemcsésnek, zajosnak tűnik a kép, távolról nézve pedig a szemet túlzottan fárasztja a kicsinek tűnő kép, főleg feliratos filmek esetén.”

  43. ady szerint:

    Nem csak Sanyocatol szeretnem megkerdezni, hogy milyen messzirol nezitek a TV-t? En Samsung LE40C650-est (102cm) szeretnek venni es a tavolsag nalam 4m.
    Lokko: Esetleg megirnad a tapasztalatod az uj Samsung L40C650-es TV-vel?

  44. sanyoca szerint:

    Nekem SQ04 van.

  45. Tomi szerint:

    Sziasztok!

    Kinek milyen panelje van? S-PVA vagy MVA? A tv oldalán van egy kis matrica és ha AA01, 02 látsz rajta stb… akkor MVA a panel, ha SQ01, 02 stb akkor S-PVA. S-PVA a samsung panelje 2Xkontraszt mint az MVA… MVA nem samu gyártmányú panel.
    Ahol én eddig néztem MM pólus, Auchan ott mindenhol AA-s panel volt csak.

    Van egy olyan sejtésem, hogy a frekventáltabb piacra usa, stb S-PVA-val szerelik, kevésbe fontosabb helyekre az olcsóbb MVA teszik be. Persze árba nincs különbség meg nem is reklámozzák hogy ua típuson belül variálják a panel típusokat…nem túl korrekt

    Nekem is nagyon szimpi s TV le46c650, de azért bosszant a samu hozzáálása. A nevesebb tesztoldalakon nagyon jókat írnak róla – S-PVA szerelt típusok -. A Sony KD46EX500 ban is ua samu S-PVA panel van, de ott MINDEGYIK tv azzal szerelt, csak hát gyengébbek a színek, drágább, nincs normális média player, csak durvább kontraszt, mélyebb fekete – MVA-hoz képest – és kikapcsolható noise reduction ami a HD anyagot nem maszatolja mint a samu- igaz nem feltünő de mégis nem az eredeti anyagot adja vissza – , ahol sajnos nem lehet teljesen kikapcsolni az NR-t ami HD-nál értelmetlen.

    Üdv,
    Tomi

  46. Gyuri szerint:

    Tapasztalatok szoftverfrissítés után:
    Amióta feltettem az új szoftverfrissítést (és ezáltal nincs problém a felirat kezeléssel), minden harmadik mkv fájlt nem hajlandó lejátszani USB-ről a tévé, valami „kodekhibára” hivatkozva.
    Csak úgy mondom.

  47. sanyoca szerint:

    Erre most mit mondjak 🙂 gondolom kispórolták belőle. 😀

  48. energie szerint:

    Hali! A kép a képben funkciót miért nem támogatja?

  49. saca79 szerint:

    Sziasztok! nekem is a felirattal vannak gondjaim…fél óra után eltűnik! Találtam LE40C530 F1W hez frissítést de hiába tömörítem ki akárhogy pendrive-ra a tv nem talál frissítést. Magyarul nem telepíti fel a firmware-t !!! légyszi ha tudsz segíts !

  50. energie szerint:

    Ok!Köszi,majd ha lesz akkor jelezd!Előre is köszönöm!!!

  51. sanyoca szerint:

    Sajna egyelőre nem tette fel a samsung a 40B650-hez a firmware javítást 🙁

  52. energie szerint:

    sanyoca!Ha van működő szoftverfrissítés(Le40b650),akkor megoszthatnád velünk.Előre is köszi!!

  53. Gyuri szerint:

    Aha, látom, a Te típusodhoz azóta sincs új szoftverfrissítés… Biztosan az is sorra kerül hamarosan!

  54. Gyuri szerint:

    Szia!
    Próbáltam belinkelni, de nem sikerült… A Samsung magyar honlapján. Nekem 37C530 típusom van, és van hozzá működő frissítés.

  55. sanyoca szerint:

    Hmm, én nem találom az új firmware-t. Hol van?

  56. Gyuri szerint:

    Sziasztok!
    Lehet hogy már észrevettétek, de azért megírom: felkerült a Samsung honlpajára az új szoftverfrissítés, ami már működik! Van felirat! Hurrá! 🙂

  57. Viki szerint:

    Sziasztok!
    Énis most vettem Samsung tv-t nem pont ilyet de nekem is gond van a feliratokkal eltűnik 30 perc után :S de akkor látom h nem vagyok egyedül. Írtátok ezt a firmware-t hogy ez pontosan micsoda? Bocsi de nem nagyon értek ehez 🙂 ezért nem lehet valahol reklamálni?

  58. Gyuri szerint:

    Sziasztok!
    Nekem általános tapasztalatom a Samsung termékeknél (TV, DVD lejátszó, stb), hogy a szoftverekkel mindig van valami gond. Az általam is írt felirat probléma például akár a „védjegye” is lehetne a Samsungnak. Én éppen ezért bíztam a szoftverfrissítés lehetőségében. De úgy tűnik ez sem működik. Azért ez nem semmi…

  59. Lacapapa szerint:

    Sziasztok! Nekem egy B680-as plazmám van, de a médialejátszó része gondolom hasonló vagy ua. mint a többi Samsungé. Rengeteg problémám van az mkv-k lejátszásával, ezért egy számítógépet kötöttem rá hdmi-vel, ami működik ugyan, de nem túl praktikus.
    A kérdés egyszerű: bele lehet-e valahogyan nyúlni a TV médialejátszójába? Nem lehet kiegészítő codec-packokat (ffmpeg, stb.) integrálni alá, vagy nem lehet-e rávenni, hogy más lejátszót használjon (pl. mpc, stb.)? Ha ezt meg lehetne tenni, szerintem az összes probléma könnyen megoldhatóvá válna.
    Lehet persze külső médialejátszóval egy buta megjelenítőként használni, de engem spec. bosszantanának az egyébként jól kitalált, de rosszul megcsinált szolgáltatásokért kifizetett tízezrek.

  60. sanyoca szerint:

    Szia!

    Sajnos nincs ötletem, meg kell várnunk, hogy a Samsung kiadja a javított firmware-t.

  61. Gyuri szerint:

    Sziasztok!
    Sajnos csatlakoznék az előttem szóló(k)hoz: nem tudok szoftvert frissíteni. És erre azért lenne nagyon nagy szükségem, mert az USB-ről játszott filmek felirata minden esetben kb fél óra után eltűnik. Gondoltam hogy ezen egy szoftverfrissítés segíthet. Van valakinek ötlete? Köszi!

  62. sanyoca szerint:

    Na nálam ugyanez a helyzet. Feltettem a pendrivera a kicsomagolt könyvtárat, és frissítésnél azt írja ki, hogy nincs frissíthető fájl. Tehát szerintem valamit elcsesztek a samsungnál, remélem minél előbb javítják a firmware-t.

  63. laca szerint:

    Sziasztok! Nekem nem sikerül telepíteni az új frissítést azt írja, hogy nincs frissíthető fájl.

    Ti tudtátok telepíteni?

  64. sanyoca szerint:

    Nem, dehogy 🙂 csak miután az ember meglátja, hogy mennyivel jobb egy FullHD, ahhoz képes a dvd nem ad akkora élményt. Amúgy van néhány olyan dvd lejátszó, ami ügyese felkonvertálja nagyobb felbontásra a hagyományos dvd-t, érdemes tehát egy ilyen dvd lejátszóra beruházni. Nekem van egy 8 éves Philips dvd lejászom, és egy 2 éves ami sokkal jobb újabb Philips dvd lejátszó. Az újabb lejátszóba szebbek a képek, de azért attól nem kell félni, hogy a hagyományos egyszerű dvd lejátszóval lejátszott dvd minősége pocsék lenne ezen a tv-n. De amúgy a tv vásárlás előtt lebeszéled az eladóval, hogy egy egyszerű dvd filmet tegyen be, majd egy FullHD-t, a különbség szemmel látható. 🙂

  65. Mitred szerint:

    Köszi, Sanyoca, de mi a helyzet a DVD lejátszóval? Ha kölcsönzünk filmet, akkor kisebb lesz az élmény, mint a régi, hagyományos tévével?

  66. sanyoca szerint:

    Hmm, valóban, de nem tudom, hogy mivel tud többet. Azt hiszem ma letöltöm, aztán megnézem.

  67. kukucs szerint:

    Szia!

    Nekem ugyan ez van (B650), csak a kisebb, 32 collos. Láttam a samasung oldalon, hogy pár napja van hozzá új frissítés. Kipróbálta már valaki? Mit ad hozzá az eddigiekhez?

    köszi!

    kukucs

  68. sanyoca szerint:

    Szia Mitred! Lassan egy hónapja, hogy beköttettem a UPC digitális kábeltv-t és a scarton keresztül is szép képed ad. A tv HDMI csatlakozóján még szebb a kép. A ps3 van nálunk rákötve HDMI-n keresztül, és a blu-ray filmek is tökéletes képet adnak vissza. Tehát én csak ajánlani tudom ez a tv-t, én nagyon meg vagyok vele elégedve, szerintem Te sem fogsz csalódni benne.

  69. Mitred szerint:

    Több mint egy órát nézegettem a tévéket a Médiamarktban. Előbb egy tévéfilmet néztem a kiválasztott tévéken az M1-en (Gáti Oszkár játszik benne, asszem Életképek a címe), aztán meg egy filmet, közte reklámot a TV2-n. És bizony rájöttem, hogy a paraméterek vajmi keveset érnek, a legjobb képe egy sima LCD TV-nek volt (40-42 collosokat néztem), mégpedig a Samsung LE40C650-nek. A plazmák élettelenek és színtelenek voltak, pedig még a neonfényeket is kikapcsoltattam a tévék sora fölött, hogy eltűnjön az LCD-k világosabb helyiségekben tapasztalható állítólagos előnye. Más tévéken az arcok elmosódottabbak voltak, még a szomszédos LED tévék is gyengébbek voltak kontúrokban, színekben, pixelesedés terén, mint ez. Úgyhogy emellett maradnék.

    Egy dolgot viszont szeretnék kérdezni az alábbi idézethez kapcsolódva:
    „A következő teszt egy hagyományos SCART-on összekötött DVD megnézése volt. Itt lehetett igazából látni, hogy ami a CRT tévéken nagyon szép az itt kissé homályos volt. Ugyanis az 567i hagyományos SD felbontás, nyomába sem ér a Full HD –nek, és bizony egy Full HD tévén nem néz ki jól a hagyományos DVD felbontás.”
    Ugye a fenti anomália megszűnik, ha HDMI csatlakozós, azaz 1080-ra felkonvertálós DVD lejátszót vesz az ember?
    Köszi!

  70. sanyoca szerint:

    Lokko: örülök, hogy sikerült beszerezned a le40c650 sorozatból egyet. Biztos vagyok, hogy nem fogsz csalódni benne.

    laca: valóban szép képe van, én nagyon meg vagyok elégedve vele. Örülök, hogy ilyen szép számban jönnek a hozzászólások. 🙂

  71. laca szerint:

    Sziasztok!

    Nekem is sikerült ma beszereznem a kicsikét 🙂

    Sajnos egyelőre csak analóg kábel Tv szolgáltatásom van, de sikerült HD tartalmat letöltenem és USB porton keresztül lejátszanom. A képminőség meggyőző, túlzás nélkül állíthatom, hogy szebb a képe mint a cégem által forgalmazott több mint egymillió forintba kerülő Tv-k é, és tudásban sem marad alul!

    Üdvözletem mindenkinek!

    Ui: Sanyoca úrnak köszönet a blog bejegyzésért! 🙂

  72. Lokko szerint:

    Na megvettem a Tv-t. A le40b650 helyett a le40c650-et vásároltam meg. Ez ismeri a dts hangot és lehet váltogatni a hangsávok között ha külső hdd-ről nézek filmet. A panel az ugyanat mint a 40b650-nek csak szoftveresen újabb. Ez a 2010-es modell. 10ezerrel volt drágább mint a b650 de megérte.

  73. sanyoca szerint:

    Hmm, érdekes cikk, de nekem szerencsére lejátszott eddig minden videó formátumot (mármint amiket szoktam használni: divx, avi, mpeg2)
    Szóval én biztos nem fogom piszkálni a kernel részét. 🙂

  74. Lokko szerint:

    Olyan kérdésem lenne még hogy olvastam ezt a cikket:
    http://index.hu/tech/2010/03/25/feltortek_a_samsung_teveit/

    Valaki telepítette e a törést vagy honnan lehet letölteni. Ha valakinek van tapasztalata írja már meg legyen szives.

  75. Chris szerint:

    Szia!
    Köszi a választ.Sajna rájöttem,hogy nem fog összejönni.Meg aztán a felirat is lemaradt a Tv média lejátszójánál.Az infó gomb nélkül csak a Tools -al is ugyanaz a menü jön be.És ez is mkv fájl.Dehát most már ebben szedek filmet,mivel ugye sokkal jobb minőség.
    Remélem lesz ennek a Tv szériának is már olyan frissítése,ami támogatja a DTS hangot,mert ugye mondanom sem kell,hogy olyan filmem is van.És összekötöttem a pc-t a tv-vel,hogy meg lehessen nézni,de ha a gép játsza le a filmet,akkor néha akad a kép 🙁
    A hang meg búg folyamatosan,és nem tudom eltüntetni a búgást.Úgyhogy most olyan filmakat keresek,ami nem DTS hanggal van,viszont az mkv fáljosak meg 80%-ban DTS.

  76. sanyoca szerint:

    Szia Chris! A média lejátszás után INFO gomb, majd TOOLS gomb. Ekkor előjön egy ablak, ahol azt hiszem van egy menü ami alatt ki lehet választani. Bár azt hiszem, hogy nekem pl. mkv fájloknál nem sikerült átállítani. A divx és mpeg fájloknál nekem mind magyar szinkronos volt.

  77. Chris szerint:

    Szia!
    az lenne a kérdésem,hogy van egy Sam.LE32B650T2WXXH tv.Ha a media play-on szeretnék nézni egy olyan filmet,amin több szinkronhang is van,akkor hogyan tudom beállítani,hogy a magyar szóljon?már minden gombot végignyomogattam,de nem tudok rájönni sehogy sem.
    köszi
    Chris

  78. sanyoca szerint:

    Szia Rogi666! Nekem gond nélkül viszi az mkv formátumot is. Mivel az mkv egy konténer videó formátum, így valószínűleg olyan codec van benne ami nem támogatott. Az biztos, hogy a h.264 mp4 codecet ismeri.

  79. Rogi666 szerint:

    Sziasztok!
    Vettem kb egy hónapja egy ilyen tv-t.Nagyon meg vagyok elégedve az a problémám hogy egy külsö hdd-ről szoktunk filmet nézni, és az mkv formátumot nem is meri fel.nem jelenik meg a médiatárban mi lehet a probléma?
    üdv!

  80. sanyoca szerint:

    Én egy szobai antennán keresztül nézem azt az 5 adót ami bejön. De úgy tudom, hogy a rendes kábelesen is nagyon szép a kép minősége.

  81. Lokko szerint:

    Köszönöm a válaszod sanyoca !

    Még olyan kérdésem lenne, hogy upc digital-lal milyen a képminőség.(Nem a hd adásra gondolok)
    Vagy ha nem is az a szolgáltató akkor a kábeles tv milyen képminőségű?

  82. sanyoca szerint:

    Helló Lokko! A tv oldalán van két usb-s csatlakozó, ezek közül az egyik hdd feliratú, ez azt jelenti, hogy azaz usb ntfs fájl rendszerű partíciót szépen tudja kezelni. Én egy mobil 120GB -os WD vinyót szoktam oda bedugni, és akadás nélkül szépen lejátsza a Full HD-s mpeg2, és mkv fájlokat is. Tehát én maximálisan meg vagyok vele elégedve.

  83. Lokko szerint:

    Olyan kérdésem lenne, hogy a tévé hogy bírkozik meg usb-n rákötött winchesterrel a Full hd tartalmakkal. Melyek azok amiket lejátszik? Érdemes e veni hozzá külső hdd-t?

  84. sanyoca szerint:

    Szia Luki!

    Jah, most már értem mit akartál mondani. Sajnos az usb-s wifi-s dolgot nekem nem volt szerencsém még kipróbálni, így nem ismerem, hogy ez a része miként működik a tv-nél. Vezetékes hálózatnál én pl. nem is tudom, hogy hol lehet elérni pl. egy hálózaton belüli számítógépet.

  85. Luki szerint:

    Szia sanyoca!

    Én egy ilyen TV-t vettem: LE40B650T2WXXH

    http://www.edigital.hu/LCD_televizio/Samsung_LE40B650T2WXXH_LCD_televizio-p45128.html#

    Megvettem hozzá az USB kütyüt, teljesen jól működik. Egy szoftvert kell telepíteni a szgépre, azzal ki kell ajánlani a kívánt könyvtárakat, és gond nélkül olvassa a TV. Teljesen jól működik, csak lassú. Sajnos nálam vályog falak vannak, és az bizony „árnyékol”. Ezért gondoltam, hogy vezetékkel bekötöm, de azon keresztül nem olvassa a gépen lévő fájlokat. Így közelebb kell helyeznem a wifi routert. Ezt akartam megúszni.

    Luki

  86. Matula szerint:

    Szevasztok!

    Az elején lévő linkekkel és hozzászólásokkal (remélem lesz több is) korrektül használható ha LCD vásárlás előtt vagyunk. Mint én is. 🙂

    Remélem nem jelennek meg a hozzászólásoknál a multik „fizetett” tesztelései…

    Köszi! Használható volt és választásnál használni is fogom a teszted.

    üdv: Matula

  87. sanyoca szerint:

    Szia Luki!
    Nem teljesen értem a kérdésed. A számítógébeden lévő filmeket szeretnéd elérni a tv-n? Mert szerintem ilyet nem tud, ráadásul azt is írtad, hogy vezeték nélkülin (azaz wifire gondolsz) ott meg eléred? De ebbe a tv-be nincs is wifi, bár lehet kapni hozzá ilyen usb-s dolgot, de a hálózati megosztást nem tudja lekezelni.

  88. Luki szerint:

    Szia!

    Nekem az a problémám, hogy vezetékes kapcsolaton keresztül nem érem el a szgépem. Vezeték nélkülin gond nélkül megy.

    Mit rontok el. Működik ez vezetéken egyáltalán? A könyv szerint igen. (?)

    Köszi előre is:

    Luki

  89. Manó szerint:

    Nagyon szépen köszönöm a leírásod a tv-ről. Hamarosan én is veszek egy ilyet. Azt hiszem Ő az, akit kerestem 🙂

  90. sanyoca szerint:

    Igen, ha jól tudom, akkor a Philips csinál csak ilyen ambilight tv-t. Sokan dicsérik.

  91. neszike szerint:

    Sanyoca, igen megkaptuk az esküvőt köszi, még nem jutottam oda, hogy meg nézzem ujra, de biztos, hogy ég és föld a képe a sima képcsöveshez képest. Nekunk philips van full hd-s és stb, de mikor megvettük megszerettem tv-t nézni, az ambilight a kedvencem.
    Jó szórakozást!

  92. sanyoca szerint:

    Az nekem is furcsa volt az elején, hogy olyan tűéles képe van, hogy az a filmszerű hatás már nem is látszódik rajta. 🙂 Bár az biztos, hogy a jobbat könnyebb megszokni. Dorina és Andris esküvőjét néztem rajta Full HD-ban a minap, össze se lehet hasonlítani a dvd-s változattal. 🙂 Asszem múlt héten Dorina elvitte nektek ezt a Full HD-s videót, majd nézzétek meg, mert megéri. 🙂

  93. Melis szerint:

    Nekünk is Samsung Tv-n van 2db! 1db 102 cm és egy 82 cm-es! Mondjuk 2 majd’ 3 éves de kopp-kopp-kopp semmi bajunk vele! A falon nyugszik immár 2 éve és semmi baj nem volt vele! Annyira nem értek hozzá, de az tuti hogy nagyon szép a képe főleg a jó minőségű filmeknél! Nekem nagyon fura volt eleinte a kép de most már a hagyományos tv képe fura! És hát igen a takarítása ne is mond hamar porosodik!! meg majd amikor Zsófi taperássza 🙂 nálunk is ez megy:-) Jó tévézést!

  94. sanyoca szerint:

    Samsung LE40B650 LCD TV firmware frissítése:

    Ami előtt neki állnánk előtte nézzük meg, hogy érdemes e frissíteni:

    A tévén a MENU alatti kérdőjel iconra megyünk, majd itt a Szoftver frissítés menübe bemegyünk. A jelenlegi verzió-nál megnézhetjük, hogy éppen milyen firmware van a tévénken.

    Nekem a régi firmware ez volt: 2009/09/30_002005

    Az új firmware pedig ez lett: 2010/01/25_003000

    A frissítés lépései:

    A lenti linken le kell tölteni az exe kiterjesztésű fájlt:
    http://www.samsung.com/hu/consumer/detail/support.do?group=televisions&type=televisions&subtype=lcd-tv&model_nm=LE40B650T2W&disp_nm=LE40B650T2W&language=&cate_type=all&mType=FM&dType=D&vType=&cttID=2242180&prd_ia_cd=02010100&model_cd=LE40B650T2WXXC&menu=download&menu2=detail

    Jelen esetben ezt:
    FM/201002/20100227161856015/T-CHL7DEUC.exe

    Hivatkozás:
    http://org.downloadcenter.samsung.com/downloadfile/ContentsFile.aspx?CDSite=hu&CttFileID=2242180&CDCttType=FM&ModelType=N&ModelName=LE40B650T2W&VPath=FM/201002/20100227161856015/T-CHL7DEUC.exe

    Aztán ezt fel kell másolni egy pendrive-ra majd a pendrive-on lévő T-CHL7DEUC.exe fájlra nyomni kell egy ENTERT, ekkor feldob egy ablakot ahol semmit nem kell elállítani, egyszerűen az Install gombra kell menni. Ez azt csinálja, hogy kitömöríti a pendrive-ra a fájlokat egy T-CHL7DEUC könyvtár alá. Ha ezzel megvagyunk, akkor a pendrive-ot csatlakoztatjuk a tévéhez, ahol a szoftverfrissítésre megyünk.

    Kb. 20 sec után ki fogja írni, hogy a pendrive-on talált egy új firmware-t és hogy telepítse-e. Itt OK gombra megyünk, ekkor elkezdi feltenni az új firmware-t, majd amint végzett, automatikusan újraindul a tévé.

    Készen vagyunk. 🙂

  95. sanyoca szerint:

    Ja ja én is csodálkoztam, hogy ennyi mindent tud. Az kamerámmal csinált felvétel is nagyon szép rajta. Szóval valóban jó vétel volt ez a tévé.

  96. robert szerint:

    Asszem le vagyok maradva. Már itt tartunk? Letöltöm a sorozatom felirattal, rátöltöm pendrivera, bedugom a tévébe és nézem??? Látszik nem követtem a tévék alakulását. 🙂

    Használd egészséggel! No, legalább az FX1000-es szép HD képeit most naaaagy tévén csodálhatod. 🙂

  97. sanyoca szerint:

    aximaxi
    🙂 ígyvan, mindenre kell ethernet, „Ethernetet Mindenkinek!” 😀

    Harder
    Köszi, köszi, remélem, hogy jó pár évig kiszolgál.

  98. Harder szerint:

    Grat hozzá és teljen sok örömöd benne. 🙂 Öcsém is ugyanilyet vett nemrég, nem csalódott benne. 🙂

  99. aximaxi szerint:

    Wow, 193 ezer perpill a digitalplazanál! Asszem hamarosan tv váltás lesz 😀
    Úgyértem ethernet azígy muszáj mindenhova! Ethernet a Tv-re, ethernet a hűtőre, ethernet mindenre!

Szólj Hozzá

Ide írj valami szépet és okosat: ;)