16 jan 2009 Windows leomlás, archiválás, MediaDirect majd Windows telepítés
 |  Kategória: grrr, telepítés  | Címke: , , , ,

Azt hiszem mindenki sejti és tudja a címben leírt metódust (kivéve talán a MediaDirect -t).

Történt ugyanis, hogy hétfőn bekapcsoltam a notimat és egy szép kék halált prezentált elém a drága winfos 🙂 Hát mit mondjak, nem örültem neki, főleg úgy, hogy dugig volt a vinyó fontos dolgokkal. Elsőnek megpróbáltam életet lehetni belé, de semmilyen módba nem volt képes elindulni. Ramokat cseréltem benne, de úgy se volt jó.

Szerencsémre a vinyón volt egy életmentő 8.10-es Ubuntu, amivel szépen bemountoltam a win particiót. -És itt jött a következő bökkenő.- Ugyanis dvd-re nem archiválhattam le a 6-16Gb-os avikat, amikkel tele volt a vinyó (kb. 10db avi, ugyanis éppen az esküvői videónk vágását csináltam napok óta). Szóval a szekrényből előrántottam egy 80GB-os PATA vinyót és gyorsan vettem egy külső mobil racket. Vinyót megformáztam ext3-as particióra és az Ubuntun azt is bemountoltam a win particióval együtt. Átcibáltam rá az avikat és még aznap elmentem a RedTowerbe egy 250GB-os notebook vinyót venni. 🙂 Biztos ami biztos alapon, bár szerintem semmi baja a 120GB-os vinyónak. (Remélem 🙂 )

Ma feltettem rá az új ripi-ropi Windows-t és persze, hogy ez se ment zökkenőmentesen. Ugyanis ez egy Dell Inspiron 6400-as, amin van egy un. MediaDirect gomb, ami egy 2GB-os partición levő médialejátszó progi. Szóval ezt kellett először megcsinálnom az új 250GB-os vinyóra, majd utánna a Windows-t particionáltam meg és csak ezután következett a telepítés. És a legjobb ezután következett be. Ugyanis a telepítés egyszer csak leállt, mert egy .DLL file-t nem talált. Na ez faxa, cd-t kivettem, megtörölgettem, win telepítés ismét elindítva.

Szerencsémre másodjára már minden klappolt, persze a sok sok progi telepítés még hátravan és egy kicsit tartok attól, hogy az avi file-ok megsérültek, nade majd kiderül. 🙂 Szerintem lesz ennek még folytatása.Kövesd nyomon a válaszokat: RSS 2.0 feed-el. Esetleg szólj hozzá, vagy újra olvasd el.
2 hozzászólás
  1. sanyoca szerint:

    🙂 Nálam faxán megy a Thunderbird, ilyet viszont még nem hallottam, hogy elb….a a levelek dátumát. 🙂 Meg vagyunk áldva ezekkel a programokkal, ha az ember szeretné komolyabban használni, akkor állandóan bedőlnek. 😀

  2. robert szerint:

    Szép bejegyzés. 😀 Én se ma kezdtem, de azért néhol elvesztettem a fonalat. 😆
    Amúgy én a múlt hét második felét töltöttem telepítéssel. TV-kártyám nem Vista-kompatibilis, és kerülőmegoldásokat kerestem a neten, és közben leszedtem valami jó kis vírust. Win Live Mail-t használok egy hónapja, az Outlook Express-nél megszoktam, hogy telepítés után mindig beállítom a korábbi tárolómappát és ugyanúgy megvannak a mail-jeim. Na, WLM-ben ilyet nem lehet. 😀 Ráadásul úgy emlékeztem, hogy 1 hónapja átállítottam a tárolómappát, de tévedtem. Úgyhogy szépen ledörgöltem a vinyót és az elmúlt 1 hónapnyi levelezéseim elszálltak. A Windows Mail ugyanilyen sz@r, a Thunderbird meg 2110-et ír évnek a leveleknél. Követelem vissza az Oulook Express-t!!! 😀

Szólj Hozzá

Ide írj valami szépet és okosat: ;)