02 szept 2008 Vajon vágyunk e az egyszerűbb életre…?
 |  Kategória: érdekes, gondolkodom  | Címke:

Mielőtt hossza okfejtésbe kezdenék megemlíteném, hogy DjZoNe blogjában talált „civilizációs betegség” post ébresztette fel bennem e gondolatmenetet.

Van egy régi mondás. „Ha van áram, akkor minden van” 🙂 persze ez így talán nem teljesen igaz. Sajnos az ember hozzászokott a kényelmes élethez. De a franc tudja, hogy mi lenne, ha ilyen kényelmi dolgok (áram, víz, stb.) nem lennének. Gyorsan játszunk is el ezzel a gondolattal. 🙂
Múltkor nálunk (Szabolcs utcában) például nem volt víz majd egy napig. Hát mit mondjak, a komfortérzetem nem igazán volt meg 😀 De ez talán amiatt van, mert nem ehhez szoktunk. Talán egyszerübben kellene élnünk? Hmm, ezt mindenki döntse el maga. De talán nem dőlne össze a világ, ha éppen a patakra kellene lemenni mosni, vagy fürdeni. 🙂 Még talán egy kis romantikát is látok benne.

Vagy mi lenne, ha nem lenne áram? Valószínű, hogy ezt a gondolatmenetet is csak elbeszélés alapján szájról-szájra hallanánk vagy látnánk. De minden bizonnyal elfelejthetnénk a folyamatosan csörgő mobilt, és minden olyan dolgot, ami a kényelmünket szolgálja.

Az biztos, hogy egyszerűbb lenne az életünk. Sötétedéskor feküdnénk, és pirkadatkor kelnénk. Ahogy DjZoNe mondta, „kétkezi munkás emberek” lennénk. De szép is lenne…! És ezt most nem cinikusan mondom. Valóban megfordul néha a fejembe, hogy egyszerűbben kellene élnünk. De mi ebbe születtünk, ezt szoktuk meg, tehát idegen lenne tőlünk ez a világ. Vagy mégsem…? 🙂Kövesd nyomon a válaszokat: RSS 2.0 feed-el. Esetleg szólj hozzá, vagy újra olvasd el.
2 hozzászólás
 1. sanyoca szerint:

  Nya igen, ez valóban így van, de azért jó volt ezen elkalandozni kicsit. 🙂

 2. ax szerint:

  ..Mégsem! 🙂
  Szerintem nincs olyan, hogy „beleszületni” a szó ilyen értelmében. Biztosan teljesen hihetetlen mondjuk épp tőlem, de ha egyszerű körülmények között kell élned, akkor magad is egyszerűbbé leszel (és nem pejoratív értelemben..!), az igényeidet, sőt, még az álmaidat is igazítod a környezetedhez (illetve álmaid esetén környezeted fölé valamivel..)

  Mondhatjuk hogy picit átlényegülsz. Aki a pörgést szereti itt és most, nem feltétlen halna bele az „egyszerű, nomádi” életbe, max csak az elején. Egy kicsit. Esetleg közepesen. 😀
  Sokáig keresné az evilági pörgést ott, aztán személyiségtől függően előbb/később „átállna”.

  Persze ne felejtsük el azt sem, hogy könnyebb most hirtelen egyszerűbben élni, a jóból kilépni, mint párszáz évvel korábban, amikor nemis volt az áram (mint iparosodás/modernség/fejlődés összesített jelképe szerepel itt) által „megtermelt” előnycsomag, amit magaddal vihettél a „naaagy egyszerű élet” megkezdésekor…

Szólj Hozzá

Ide írj valami szépet és okosat: ;)