23 dec 2008 Canon EOS 450D, szuper gép szuper áron
 |  Kategória: fényképezőgép, fotó, teszt  | Címke: , ,

Pár napja megvettem a karácsonyi ajándékomat 🙂 az Extreme Digital –ba. Mit is mondhatnék, öröm és boldogság. Mindenképpen egy tükörreflexes gépet akartam venni, mert azokra lehet rendes obi –t (obi=objektív) feltenni. Sokáig gondolkoztam, hogy Canon EOS 450D vagy Nikon D60, de aztán a Canon mellett döntöttem. 🙂 Illetve még azon is filóztam, hogy csak az alapgépet vegyem meg, de ez a Canon obi szuper paraméterekkel rendelkezik. Persze vettem hozzá egy 4G SDHC SanDisk Extreme III 30MB/s kártyát is, így gond nélkül tudok sorozatot lőni még akár RAW-ben is 1sec alatt kb. 4-5 RAW. (RAW= tömörítés nélküli adatformátum). De mivel 12 megapixel feletti a CMOS szenzorja, így szerintem tökéletes a jpg formátum is. A beépített vaku nagyon pontos, és jól működik. A 9 pontos AF is tökéletes, de nagy előny rajta az egyénileg definiálható képstílus és a WB (WB=fehéregyensúly) is. A élőképet nem használom, ugyanis nagyon lelassítja az exponálást, ráadásul amíg az élőkép megjelenik, addig nem működteti az AF-t (AF=autófókusz) sem. Tehát a keresőn keresztül a legegyszerűbb használni. Jah és Manuális módban hihetetlen sok mindent ki lehet hozni a gépből, egyszerűen fantasztikus. Szóval mindenkinek ajánlom, aki szereti tekergetni az obi-t és nem csak az exponáláló gombot ismeri.

Canon EOS 450D



Kövesd nyomon a válaszokat: RSS 2.0 feed-el. Esetleg szólj hozzá, vagy újra olvasd el.
4 hozzászólás
  1. sanyoca szerint:

    Szia!

    Először is engedélyezni kell az élőkép funkciót. Ezt a következőképpen kell:

    MENU gomb majd ezen belül a jobbra elgyalogolsz a zöld csillag menu fülig. Itt föntről a második sorban az Élő nézet funkcióbeáll. -nál Enged-re állítod. Ha ez megvan, akkor a következőképpen kell használnod.

    Csakis P, Tv, Av, M, A-DEP üzemmódokban használható. Ha pl. P üzemmódba tekered a gép tetején lévő tárcsát, akkor ez után megnyomod a EST gombot, és egyből látható az élőkép. A fokuszálást a csillag gombbal (gép jobb oldalán lévő dupla gombból a bal oldali) lehet elvégezni. Ha a fókuszálás megtörtént, akkor ezután a hagyományos expo gombbal elkészíted a felvételt.

    A dolog érdekessége, hogy a tükör duplán csapódik. Tehát emiatt elég lassú az élőkép funkció, ja és az fókuszálás is macerás a csillag gomb nyomkodása miatt.

  2. Daniella szerint:

    Szia Sanyi!
    Leírnád hogyan tudok AF-t állítani élőkép funkcióban? Valamit nyomogattál ott a suliban de elfelejtettem… :$
    Köszii

  3. […] hétvégén próbálgattam, hogy mit is tud az EOS 450D fényképezőgépem az alap EF-S 18-55mm objektívvel. A fotók többsége A-DEP, P (Program automatika), illetve M […]

  4. sanyoca szerint:

    Javítanám magam: „ráadásul amíg az élőkép megjelenik, addig nem működteti az AF-t (AF=autófókusz) sem.” ez nem igaz 🙂 én voltam a béna. Tökéletesen megy, csak lassú a tükörfelcsapás miatt.

Szólj Hozzá

Ide írj valami szépet és okosat: ;)