30 máj 2009 Sony HDR-FX1000 vagy HDR-FX1000E kiegészítők és tartozékok
 |  Kategória: hobbi, kamera, teszt  | Címke: , , ,

Pár hónappal ezelőtt írtam a HDR-FX1000E teszt bejegyzésemet, amihez szép számmal érkeztek hozzászólások. Ezek között rengeteg hasznos dolog van elrejtve. A szöveg terjedelme miatt nehéz belőle kiguberálni az infókat, így most egy csokorba összegyűjtöttem nektek, hogy mit is érdemes megvenni a kamerához tartozékként, kiegészítőként. Persze ez csak amolyan ajánlás és én senkit nem akarok rábeszélni. 🙂 Minden termékhez írtam egy rövid megjegyzést, jellemzést és egy árat is amennyiért mostanság be lehet szerezni. Linkeket direkt nem akartam bevagdosni, nem akarok én ingyenreklámot csinálni senkinek sem. 🙂







Balogh válltámasz, kb. 40000Ft

Megjegyzés: Nagyon jó, kényelmes, kézreálló és teljes mértékben használható. Nekem nagyon bevált. Elég strapabíró és kissé talán nehézkes is emiatt, kb. 2kg.

Manfrotto 577 csúszótalp adapterrel, kb. 15000Ft

Megjegyzés: Drága, de nagyon strapabíró, jól szerelhető és üzembiztos. Nem lötyög rajta a kamera és gyorsan oldható a kötés.

Velbon dv-7000 állvány, kb. 33000Ft

Megjegyzés: A Velbon képes volt a minőséget és az alacsony árat ötvözni egymással. Teljes magasságba kinyitva is stabil, a tekerentyűk jó helyen vannak elhelyezve, teljesen kézre áll. A hozzá tartózó fej is jó, a horizontális és vertikális (vízszintes és függőleges) mozgatás fluid csillapítású. Na itt most nem kell semmi földöntúli dologra gondolni, 🙂 én szétszedtem a kamerafejet és igazából egy jó vastagon bekent szilikonzsírban forgó technikával találkoztam. A forgás lágyságát is lehet szabályozni, ami úgy működik, hogy egy villás éket nyom a forgófej tengelyéhez az állítócsavar  és mivel vastagon zsírban fut, így a kamerafej a mozgatásnál nem szaggat. Egyetlen dologra kell vigyázni, ha nincs félig legalább meghúzva a fogasléc rögzítő csavar, akkor a kamera súlya vissza tudja pörgetni a tekerőt.

Manfrotto 143S vakupapucs, kb. 2000Ft/db

Megjegyzés: Én csak amiatt vettem meg, mert csináltam a kamera tetejére egy dupla vakupapucsos tartó konzolt. Így lehetőségünk van egy fejlámpa és egy mikrofon egyidejű elhelyezésére is . Amúgy meg egy M5 vagy M6 -os csavarból (most így hirtelen nem emlékszem) plusz műanyag vakupapucsból áll és szerintem a márka dobja rá az ár 90% -át.

Soligor UV szűrő 72mm -es, kb. 8000Ft

Megjegyzés: Teljesen színsemleges és igazából egyszer feltekeri az ember, és utána nem kell vele foglalkozni 🙂 és még az objektívet is védi. Igazából egetverő különbséget én nem észleltem a felvételben, de jó ha van. 🙂

NP-F970 akkumulátor, kb. 12000Ft

Megjegyzés: Igen ez egy utángyártott akku, ugyanis az eredeti Sony kb. 45000Ft -ba kerülne. Teljesen feltöltve kb. 550-600 percet lehet vele kamerázni, bár ha sokat zoomolgatunk akkor kb. csak 200-250 percet bír. Jó ha van belőle 2db.

Akku töltő, kb. 5000Ft

Megjegyzés: Szerintem felesleges mert a fent említett NP-F970 akku -t kb. 10-12h alatt tölti fel. Egyetlen pozitív tulajdonsága van, ez pedig, hogy van hozzá autós kábel, tehát útközben is lehet tölteni az akkut.

Sony HVL-20DW2 fejlámpa, kb. 35000Ft

Megjegyzés: Mivel a kamera nagyon jól lát sötétben is, így szinte felesleges. Amúgy 2db 5W -os halogén izzó megy bele. Fontos tudni róla, hogy az NP-F sorozatú akkumulátorokkal megy és a NP-F570 -es akku csak az egyik 5W -os lámpát tudja működtetni. Tehát a lámpában van egy elektronika, ami ezt figyeli és csak az NP-F770 vagy NP-F970 akku -val kapcsolható 2x5W -os üzemmódba. Én még nem használtam huzamosabb ideig, tehát így nem tudom, hogy pl. a halogén izzók előtti hőtűrő plexi lemez meddig bírná.

Rode SVM videómikrofon, kb. 45000Ft

Megjegyzés: A Rode egy olyan mikrofont alkotott ami nagyon jó tulajdonsággal rendelkezik. Nagyon szép a karakterisztikája és a frekvencia átvitele is jó, bár azt azért hozzátenném, hogy a 10kHz -től 20kHz -ig 2dB -ről -2dB -re esik ami miatt talán egy icipicit hiányolom belőle a magas hangokat, viszont a mélye az csodálatos. A csatlakozója 3.5 sztereó jack és egy 9V -os elemmel működik. Tartozékként van hozzá egy szélfogó, ami nagyon hasznos, még erős szélben is szinte teljesen megszünteti a szélzúgást. Fontos tudni még, hogy manuális beállításnál 3-5 -nél jobban nem érdemes felerősíteni, mert esetleg torzulások lehetnek a hangban olyan 1kHz és 3kHz között. Ez nekem is sok bosszúságot okozott de ha erre figyelünk, akkor cserébe nagyon szép hangképet kapunk.

Hama Defender 210 táska, kb. 30000Ft

Megjegyzés: Szép, strapabíró és számtalan variálási lehetőségünk van a belső terek elválasztásához. Ugyanis tépőzáras rekeszelválasztók vannak benne. Bár azt azért hozzátenném, hogy igazából ez egy fotós táska, de kis kreativitással egy nagy és kettő kis rekeszre leválasztható a belső tér, és még egy kisebb notebook is elfér benne. Jár hozzá még egy esővédő huzat, és egy vállszíj is ami párnázott, illetve még egy kicsike kb. 5x18x2cm-es táska szerűség, amibe pl. memória kártyákat tudunk tenni.

Sony DVM-63HDV kazetta, kb. 3500Ft/db

Megjegyzés: Drága, és ha a felvételt sima dvd-be írod ki, akkor tökre felesleges ilyen kazit venni. A felvétel minimálisan lesz csak szebb, bár ezt is megkérdőjelezném, persze Bluray -ben még nem próbáltam. Talán egy jó dolog van benne, hogy többször lehet rá felvenni, mert talán jobban bírja, meg pár perccel hosszabb a játékideje. Szóval szerintem a jól bevállt Panasonic MiniDV is tökéletes tud lenni. 🙂

UPDATE (2009-11-25):

Hama PL CIR polarizációs szűrő, kb. 11000Ft

Erről itt olvashattok bővebben.



Kövesd nyomon a válaszokat: RSS 2.0 feed-el. Esetleg szólj hozzá, vagy újra olvasd el.
16 hozzászólás
  1. sanyoca szerint:

    Csak az angol kézikönyvét találtam meg.
    Sony HVR-HD1000E angol kézikönyv:
    https://blog.sanyoca.hu/wp-content/uploads/2014/01/HVR-HD1000E.pdf

  2. m.zoli szerint:

    Sziasztok! A segítségeteket kérném. Ehhez a kamerához keresem a magyar kézikönyvet.
    Sony HVR-HD1000E HDV

  3. litle boy szerint:

    köszi ! ! !

  4. sanyoca szerint:

    Az FX1000E kameránál az „E” betű az Európai szabványt jelöli. Tehát hogy PAL és SECAM rendszerű.
    A sima FX1000 NTSC rendszerű.

  5. litle boy szerint:

    szervusztok! szeretném tudni, hogy mi a különbség a sony hdr fx1000 és a fx1000e között? valójában mi a jelentése az „E” betűnek a végén? köszi!

  6. sanyoca szerint:

    Szia Molnár József!

    HVR-HD1000E kamerába a következő típusú akkuk jók: NP-F570, NP-F770, NP-F970
    Az után gyártott akkuk is ugyanezzel a típusjelöléssel vannak ellátva.

  7. Molnár József szerint:

    Hello.
    Nekem Sony HVR-HD1000E típusú kamerám van és érdekelne, hogy utángyártott aksi jó e bele?
    pl. itt van két link:

    http://www.vatera.hu/akku_sony_np_f960_np_f970_np_f930_7_4v_5500_mah_164097566.html

    http://www.vatera.hu/sony_np_f950_np_f960_np_f970_akkumulator_6600mah_164557762.html

    Ha vki tud légyszi segítsen! Köszönöm előre is

  8. […] (2394)Panasonic DMC-FS6 fényképezőgép teszt (1249)CANON EOS 450D fényképezőgép teszt (1035)Sony HDR-FX1000 vagy HDR-FX1000E kiegészítők és tartozékok (706)Apa lettem! (544)Nyaralás Horvátországban (526)Használt Akai mobil klíma eladó […]

  9. sanyoca szerint:

    Így van qnadam, én is így látom ezt. A HDV kazikat én is próbaképpen vettem, de semmi különbség nincs (vagyis én nem láttam) a jó bevált panasonic kazihoz képest. 🙂

  10. qnadam szerint:

    a hdv kazetta nagyjából feleslegesnek tekinthető. sima minidv-re is hibátlanul lehet rögzíteni hdv anyagot, és mivel digitális, nincs (nem is lehet) minőségi különbség a felvett anyagban… a tartósságról nem tudok nyilatkozni, nem vagyok híve a kazetták többszöri felhasználásának 🙂

  11. sanyoca szerint:

    Szia Zolcsiska!
    Örülök, hogy segíthettem. Minden kérdésre válaszolni fogunk. Érdemes átolvasni a https://blog.sanyoca.hu/?p=242 postot is, rengeteg infót lehet találni a kommentek között.

  12. Zolcsiska szerint:

    Szervusztok, a magyar fx1000-es kézikönyvért hálás köszönet, sikerült letöltenem. Éppen a napokban rendeltem egyet, s nagyon kíváncsian várom. Annyi sok jót és hasznosat olvastam itt róla (amiért szintén köszönet), valószínűleg nem fog csalódást okozni. Ha megkapom biztosan lesz egy pár butácska kérdésem, s ha nem nagy gond zargatnálak vele benneteket.
    Sziasztok

  13. sanyoca szerint:

    Köszi a jótanácsot. Igen hallottam az esetről, ill. olvastam a mennyegzo.hu oldalon. Köszi mégegyszer.

  14. nosoft szerint:

    Csak 1 jótanács az UV szűrővel kapcsolatban. Amíg természetes a világítás, nem gyertyafény, vagy hasonló addig valóban jó szolgálatot tesz, de mihelyt veszed a gyertyafénykeringőt, akkor sajnos zavaró fénycsíkok jelennek megy a gyertya lángjától kiindulva a látómező szeéle felé. attól függ az irány, hogy a gyertya a képen éppen hol helyezkedik el. Erre érdemes figyelned, mert zavaró és ronda. Azóta nem használjuk az UV szűrőt

  15. sanyoca szerint:

    Köszi 😉 Mindenképpen teszek majd fel ilyen Rode -s felvételt meg anélkülit. A Raynox -ra nagyon kíváncsi vagyok.

  16. robert szerint:

    Hoppá, hoppá. Ez egy nagyon hasznos kis bejegyzés lett. 🙂
    Gratulálok!

    Az 5000 forintos töltő pénzkidobás csak, kizárólag vészvészvésztartalékra jó csak. A nagy akksik hosszú ideig bírják, így ritkán kell tölteni, s akkor is hamar meg van.

    Én most rendeltem meg egy Raynox 7062 Pro nagylátószöget és egy polarizációs szűrőt. Beszámolok az eredményekről majd. 🙂

    Meghallgatnék egy rode-s és egy rode nélküli felvételt is, mert birizgálja a fantáziámat ez a májkrofon.

Szólj Hozzá

Ide írj valami szépet és okosat: ;)