10 febr 2009 Pinnacle Studio 12 Ultimate project bug
 |  Kategória: grrr, hobbi  | Címke: , ,

Szokták mondani, hogy szegény embert még az ág is húzza. És most én is így vagyok ezzel. Ugyanis egy több napig szerkesztett videó projektem mehet a kukába, mivel valami meghibásodott benne, és egyszerűen nem lehet rendering -i azaz átkonvertálni, újrafordítani… ki hogy nevezi. Sajna nem segített rajta semmi, hiába töröltem ki alóla a kiegészítő file-okat és hiába másoltam át az egészet egy tök új projektbe, az se segített rajta 🙁 Mérgembe még a pinnacle -t is újraraktam, de kezd elegem lenni belőle, főleg amikor gondol egyet és egyszerűen megáll konvertálás közbe, nulla hibaüzenettel. Asszem, be kell szereznem a Premier Pro -t vagy egy Sony Vegas -t.

Ma megpróbálom egy régebbi mentést tovább folytatni, de ami előtt nekiállnék, előtte gyorsan megcsinálom iso-ba a konvertálást, ha az is befagy vagy megáll, akkor kezdhetem elölről. Éljen 🙁 o/



Kövesd nyomon a válaszokat: RSS 2.0 feed-el. Esetleg szólj hozzá, vagy újra olvasd el.
22 hozzászólás
  1. sanyoca szerint:

    Erre nincs megoldás, a 32bites programot csak 32bites rendszerre lehet telepíteni.

  2. kevko szerint:

    Sziasztok. Kellene egy kis segítség. Van egy olyan problémám, hogy az én verzióm 32 bites gépre van kitalálva, de most vettem egy Windows 7es oprendszerrel működő 64 bites gépet és sajna nem tudom használni a Pinnacle-t. Tudtok valami megoldást.

  3. Jozs szerint:

    Persze mindenhol, csak videószerkesztésben nem, pinnacle utlimate 12 már újraraktam párszor és még mindig nem jó!

  4. sanyoca szerint:

    És a gépen amúgy működik a hang? Tehát egy sima videó vagy zene lejátszásakor a Media Playerben ad hangot?

  5. Jozs szerint:

    Hali, akkor mi lehet a baj, ha a projectbe egyáltalán nem játsza se a videokocka hangját se a zenefájlt, de semmilyen hangot nem játszik csak a videót???
    Választ előre is köszi!

    ÜDV

  6. sanyoca szerint:

    Szia Jufe!

    Sokablakos dvd menüt még nem csináltam pinnacle -el, szóval ez ügyben sajna nincsenek tapasztalataim.
    Én általában azt szoktam csinálni, hogy ha kész vagyok egy projektel akkor azt elmentem egy másik könyvtárba, ez ugyebár nem tartalmazza a való adatokat csak az indexeket tehát a mérete nem nagy. Tehát ha netán elő kéne vennem újra, akkor egyszerűen csak bemásolom ismét a projektek közé és kb. fél óra alatt összehalászom hozzá a gépemen az adatokat (videók, képek, zenék). Legalábbis én így csináltam meg egy sérült projektet, ill. anno azt egy teljesen másik gép pinnacle progiba töltöttem be, és jó lett. A nagyon régi dolgokat meg muszáj törölni a vinyóról, nem kell, hogy feleslegesen foglalja a helyet. 🙂 Vinyót felesleges a fiókban tárolni, azt használni kell kifulladásig, vagy majdnem addig. 😀

  7. Jufe szerint:

    Hellosztok!

    Nekem is van Pinnacle Studio 11-esem. Igen szinte lassan 2 éve ezzel csinálom, amióta megjelent. Eddig soha nem volt probléma, amíg meg nem kapom 487 ablakos menü DVD-s megrendelést. 🙁
    Én azért írtam ide ezt a fenti sort, hátha tudtok valami ötleteid? Megköszönném.

    Amúgy egyet valamit nagyon megtanultam! Pinnacle-s dolgokkal kapcsolatban:
    Ha valaki egy filmet megszerkeszti abban a meghajtóban, akkor EZT A BIZONYOS FILMET minden effektet, fotókat, bármi más filmbe beszúrandó anyagokat ugyanabba meghajtóba (ugyanabba projekt mappába) KELL ELMENTENI, ÉS OTT MARADNI, AMÍG MEG NEM DÖNTÖD FELESLEGESSÉ VÁLÁSÁT.
    ADDIG KIVÁLÓAN MŰKÖDIK.
    Tehát ehhez a projekthez nagyon melegen ajánlom a nagy kapacitású külső winyót használatát.
    Átvitt értelemben pont olyan funkcióként foghatunk fel, mint egy kedves fotóalbum. Ha egyszer megtelik, akkor egyszerűen könyves polcre kell tenni, aztán ha kell egy idő során elő tudod venni, és újra belelapozni. Azaz újra feldolgozni.
    Addig nagyon élvezetes munka Pinnacle-val!
    Megjegyzéseként mondom: ami szerintem igen nagyon fontos: én semmiféle adatot nem mentem el a saját gépembe, így állandóan rendelkezésre tud bocsátani, ha komolyan szeretnék dolgozni.
    Ha megtelt winyó, akkor másikat kell venni, hogy tovább tudjuk rajta dolgozni.
    Nincs mese! Ez van!
    Sőt egy idő múlva igen nagyon élvezetes lehet az archíválás, hacsak nem tároljuk különleges körülmények között. Mivel a nem megfelelő tárolás (pl,.: meleg helyiség) akkor pár év múlva egyszerű nemességgel csak egy ócska műanyag doboz lesz belőle. Magyarul: elpárolog belőle az adatok!
    Sajnos ebben a tudományban nagyon gyerekcipőben vagyunk.
    Sajnos!
    Üdv: Jufe

  8. sanyoca szerint:

    Szia Füzi!

    Én a következőt vettem észre, ha kész van egy projekt akkor nem szabad a kiegészítő fájlokat törölni, ugyanis én egyszer egy helyhiány miatt ezt csináltam a pinnacle -en belül, és amikor megnyitottam újra, akkor meg állandóan elrontotta a renderelést.
    Most én egy elég jó gépen használom a pinnacle -t és ott nem jött elő még, es a megakadás. Ja és amikor kész vagy egy projektel, akkor én az elmentés után még a gépet is újralövöm, ugyanis sokszor annyi memoriát felzabál a program, hogy talán emiatt is lehet ez a megakadás. Tehát konvertálás előtt a gépet újraindítod, rámész a fílm készítésére, majd ami előtt megkezdenéd a konvertálást, előtte meg kell várni, hogy a videót újra tudja indexelni. Ilyenkor szokott végigmenni az a zöld csík a videósávon, amikor végez akkor meg ez narancssárga. Ha ez megvan, na akkor kell rámenni a létrehozás gombra.
    Remélem tudtam segíteni.

  9. Füzi szerint:

    Szia Sanyoca!

    Nekem is gond a Stdio 12-vel, hogy konvertálás közben különböző helyeken megáll. Neked sikerült valami gyógyírt találni rá? Kérlek oszd meg velem a tapasztalataidat.
    Már minden formátum konvertálásával próbálkoztam.

    Köszi: Feri

  10. sanyoca szerint:

    fecoka, igazad van, de nekem a pinnacle -t sikerült elsőként beszereznem. Amúgy ez a dolog is érdekes, mert amióta másik erősebb gépen használom, azóta nem volt megfagyás és rendesen csinálja a dolgát. Most még annál se volt gond ami pl. 1 órás anyagban 30-40 átmenet volt és a speciális effekteknél (csillogtatás, hullámzás, stb.)se szállt el. A kép a képben -t is bírja, sőt chroma key se okoz problémát neki. 🙂 Szóval egyenlőre minden ok.
    Egy dolog ami nem úgy megy neki mint a nagyoknak, az a lassítás, olyan 80% -ra veszem a le a film sebességét akkor még ok a dolog, de ha 50% alá megyek akkor már érezhető kicsike szaggatás.

    Final Cut még nem próbáltam mert ahhoz bizony egy mac kell. 🙂

  11. fecoka-1 szerint:

    Sanyoca a final cut kipróbálásához kell venned egy macintos vagy apple gépet mert ez a program jelen tudásom szerint sajna windows alapu pc re nem működik.

  12. fecoka-1 szerint:

    A pinnaclevel és az ulead video studioval szerkesztés közben is érdemes néha néha kézzel rányomni a project mentésre mert időnként előfordul, hogy egyszerüen lefagy, vagy kilép.
    Sajnos amennyire egyszerü a kezelés és olcsó progi, bizony annyit is ér.
    Ezt most ne tekintsd személyes sértésnek hanem olcsó húsnak híg a leve szólás kiterjesztése igaz dolgokra 🙂
    Amúgy ha éppen nem okoz semmiféle galibát a progi akkor mindenképpen DV AVI formátumban kell menteni vagyis így rendereltetni ami ugyebár a szerkesztés során összeállított anyag egybe dolgozása a rávitt szűrőkkel és effektekkel.
    Az így kapott DV AVI anyagot azán lehet konvertáltatni sokmindennel DVD formátumra.
    Egy nagyon szuper program a Sony DVD Architect Studio de az Edius procoder vagy a komplett szerkesztő és kódoló program az EDIUS 5 videószerkesztő szoftver (214.800 Ft)
    Na ez az a program ami nem jön zavarba szinte semilyen formátumtól, akár összevissza kevert formátumok behúzásából is zökkenőmentesen dolgozik és ami talán a leglátványosabb a valós idejü szerkesztés mellett az a 10% os lassitás ami bizony tökéletesen folyamatos. Drága progi ugyan de egyszer kell beruházni.

  13. sanyoca szerint:

    ZÓJA, a pinnacle nagyon sok formátumot kezel, többek között mpeg-2 is. A megszerkesztett filmet meg dvd-be vagy egyéb más formátumba is kiírhatod (dvix, avi, mpeg, mp4, flv, stb.)

  14. ZÓJA szerint:

    emberek,segitség. videokameram mpeg- 2, PAL.   TUDNÉK PINNACLEVAL FILMEKET CSINALNI?

  15. sanyoca szerint:

    Final Cut, hát igen nem rossz, sőt…na majd ezt is ki fogom próbálni, thx.

  16. ax szerint:

    Final cut pro azért több, mint név a szakmában.. 🙂

    Viszont nemkell feltétlen a gatyádat rákölteni drága szoftverekre. Vegyük a 30e forintos iLife 2009et, melynek része az iMovie09* is. Ez egy home felhasználásra szánt videovágó, egyszerű használni, és kb erre képes:

    http://www.handras.hu/stuff/ring.mov

    Imho ez azért elég impresszív.. 😉

    * os x only, of course 😀

  17. sanyoca szerint:

    És neked is MSI P45 Platinum alaplapod van? Mert én most raktam össze és -hát ilyen nincs, eszem eldobom- nem akar beindulni. Induláskor elkezd bootolni, alaplapon status ledek felvillannak, aztán úgy is maradnak. Kepernyön semmi. Már vga kártyát is cseréltem, de nem az a baj, hanem szerintem az alaplap halt be. Szóval hétfőn vihetem vissza gariba 🙁

  18. robert szerint:

    Na, szuper. 😀 Ez már gép. Szinte olyan, mint az enyém. 😀
    Nekem a proci Q6600, a videókártya meg Galaxy 9600GT 1G. Szintén 2*2G RAM-om van, csak mivel a Vista 32 bites, így csupán 3,3 látszik belőle, ehh. De azért így is üt. 😀 Egyébként én is most cseréltem le decemberben, kellett a HD szerkesztéshez.

  19. sanyoca szerint:

    Igen igen, hát valóban nem a Pinnacle a legjobb 🙂 viszont egyszerű használni. 🙂 Amúgy éppen most tettem össze egy brutális gépet otthonra. Remélem ezzel már nem kell majd órákat várni a konvertálásra. Ha beválik a hardver akkor teszek fel komolyabb progikat is. És akkor nincs megállás, gyártom majd a kisfilmeket…:) (merjünk nagyot álmodni) 😀

    Az erőmű:
    – MSI P45 Platinum
    – Intel Core 2 Quad (Q8200)
    – Asus en9400gt 1G vga kártya
    – 4G rammal
    – 2db 500GB vinyoval
    – 3ware raid kartyaval
    – Windows Vista Ultimate (ez még beszerzés alatt)

  20. robert szerint:

    Premiere, Sony Vegas, Final Cut… ezek nevek. 😀 A Pinnacle kódolója nem a legjobb. A DV AVI-t elvileg minden programnak tökéletesen vinni kell. Aztán ezt az AVI-t kódold valamilyen speciális programmal (pl. ProCoder).

  21. sanyoca szerint:

    Hát dvd-be próbáltam, de akkor megnézem dv avi -ba hátha sikerül. Thx

  22. robert szerint:

    Helló!

    Tömörítve (MPEG-2, DVD) próbáltad kikonvertálni vagy simán DV AVI-ban?

Szólj Hozzá

Ide írj valami szépet és okosat: ;)