15 ápr 2009 Budapest, Budapest, te csodás!
 |  Kategória: gondolkodom, grrr, videó  | Címke: , , , ,

Igen, ez így is van. Kivéve akkor, amikor az ember el szeretne jutni A pontból B pontba. Nézzük is meg sorjában, hogy manapság mivel érdemes közlekedni Pesten.
Először is van a jó bevált módszer, a gyaloglás. Amiért szeretjük az, az, hogy olcsó, viszont lassú. Vagy mégsem? 🙂 Én pl. tegnap a Nyugatitól elmentem a Jászai Mari térig, majd onnan az Oktogonig majd onnan haza a Lehel tér mögé a Szabolcs utcába és ezt a nem kis távot sikerült abszolválnom mindössze 1 óra 20 perc alatt úgy, hogy a WestEnd-en végig slattyogtam. Ami még a gyaloglás mellett szól, az, az, hogy egészséges, mozog az ember, és a friss benzingőzös levegőt mennyivel finomabb beszívni, mintha csak egy kocsiban rohadnál a dugó kellős közepén.
Aztán jöjjön a gyors, ám nem éppen olcsónak mondható BKV-zás. Amiatt nem olcsó, mert Én nem szeretek bliccelni, és nekem nincs bérletem, így a 290Ft-os jegy igenis drága. Az előnye a gyorsasága (metró), ám el kell viselni a reggelente nem kicsit terjengő szájszagot, hazafelé meg az izzadt… Áh, ezt inkább nem részletezném.
És legvégére hagytam a legkényelmesebb utazási formát, az autót. Nagy előnye a maximális kényelem, főleg ha klímás. Ám nagyon sok hátránya is van, többek között, hogy drága a fenntartása és a dugóban eszméletlen sok üzemanyagot pöfög ki, és igen Pesten manapság szinte használhatatlan. Tegnap el kellett mennem a Sebestyén utcába, ami a 20. kerületben van (Határ út alatt) ide még csak-csak kijutottam, onnan 20 perc alatt átevickéltem a Budafoki útra ott felvettem Mónit és innen indultunk haza. Laza 1 óra 10 perc alatt haza is jutottunk. A Margit híd és az alsó rakpart teljesen be volt állva, a körút szintén. Szóval kicsit elegem lett, ráadásul a dugóba állva az agyam is felforrt (Opelomban nincs klíma). Ahogy hazaértünk hirtelen leszakadt az ég egy kis jégesővel vegyítve. Elő is kaptam a kamerát és egy kicsit meg is áztattam 🙂 Íme:



Kövesd nyomon a válaszokat: RSS 2.0 feed-el. Esetleg szólj hozzá, vagy újra olvasd el.
5 hozzászólás
  1. robert szerint:

    Szépen potyog. Tegnap nálunk is volt egy 4-5 percig. Közvetlen azelőtt, hogy ki szerettem volna állni a garázsból. Mázli. 🙂

  2. sanyoca szerint:

    na beleirtam 🙂
    &ap=%2526fmt%3D22

  3. ax szerint:

    Íme youtube HD és félHD includehoz:

    HD: &ap=%2526fmt%3D22
    SD: &ap=%2526fmt%3D18 (480×360 pixel)

  4. sanyoca szerint:

    De de, azok 🙂 Már kezdenek felépülni.

  5. ax szerint:

    szegény muskátlik 🙁 még akkoris, ha nemis azok! 😀

Szólj Hozzá

Ide írj valami szépet és okosat: ;)